homeaboutvarioustop destinationseventsdead or alive, famous norwegianstream, feed
Menu

lerøy, leroeyif forsikringdnb nor, dnbadvertising gonorway

KurtisSå fint du har funnet frem til min private hjemmeside. Takket være ”Gonorway” skal du få ta del i noe av mitt liv når jeg / vi er i det høye nord – Hessfjord. Jeg er altså gift med min kjære Liv-Kristin, som er det vi nordlendinga kaller "søring". Hun er ikke sånn typisk byjente som vi forestiller oss at jenter sørfra er, men det stikk motsatte.

Kan nesten ikke tenke meg noen innfødte jenter fra nord som liker å sløye fisk og rote i fjære så mye som henne. Sånn sett er vi heldigvis nokså like hva gjelder interessen for båtliv og få være på sjøen. Det samme tror jeg våre barn (vi har seks stykker til sammen) liker, de blir mer enn gjerne med oss når vi drar ut på sjøen. Jeg vil her fortelle litt om ferieturende nordover og så kan du se på disse bildene som viser oss i det rette element.

Feriene i Hessfjord

Det første som skjer når vi kommer på sommerferie er at vi setter ut båtene. Siden vi nesten alltid har mange folk med oss må vi har flere båter (3 småbåter) og jo fortere båtene kommer på sjøen jo fortere får vi koke fersk torsk til middag. Når båtene er ute gjør vi klar i naustet, rydder ut, vasker og er klar for å tilbringe halvparten av ferien der ned. Siden vi har både strøm og vann så har vi mulighet til å lage middagsmat og spise i naustet. I andre etasje er det plass til 20 stykker og da kan vi sitte og spise, høre bølgene skvalpe i fjæra og se utover fjorden.

Vi er blitt veldig nysjerrig så kikkertene er flittig i bruk. Det er alltid noe fugl som stuper etter seien, noen niser som dukker opp og patruljerer langs land, en og annen laks som hopper eller en oter har forvirret seg ut på dagtid. En tradisjon er å lage fiskekake etter oppskrifta til ho Janne, mor mi. Ho var jo berømt for sine gode fiskekaker og jeg tror ikke vi ligger så langt etter for vi gjør det omtrent på samme måten.

Vi har også fått oss badestamp nede ved naustet og den deler vi med naboen, mitt søskenbarn Arild og hans kone Elisabeth. Ja, vi deler egentlig mye med dem eller skal vi si de deler med oss. Det er bl.a. fast rutine og ete (la merke til at jeg sa ikke spise) Arilds hjemmelagede lutefisk. Den "eter" vi hver gang vi er nordpå, om det er sommer eller vinter så ligger det ei ladning i fryseboksen og venter på oss. Vi blir så peise mett at vi klarer nesten ikke å rusle de 20 metrene hjem etterpå.
 


Egentlig så er vi litt tøffe for vi fyre i badestampen både sommerstid og i påsken. Det går med litt ved og en 5-6 timer før vannet er varmt, men så er det bare å hoppe i og starte kokingen. Fint at vi er så glade i øl og vin for så får vi litt kjøling innvendig...

De to siste somrene har vi vært så heldige å få kveita på stang. Den største tok han Jonas, minstemann (18 år nå) og ho veide bortimot 25 kg. Perfekt størrelse for å lage mat av, men det artigste er jo spenningen og kampen før ho er oppe i sjøen og får huken i skolten og blir halt innabords. Ellers så er fisk nok i havet så vi kommer aldri tomhendt tilbake fra sjøturen.
En gang kom ei lita jente på besøk fra Lier (ved Drammen) med foreldrene og de dro ut og fisket. Så bar ho i et udyr av en stinbit som holdt på å kremme faren ut av båten da den kom over ripa. Steinbiten viste seg å veie 12 kg og beit etter alt han så og derfor satt alle med føttene oppå båtripa på vei heim.

Kos dere med bildene!

Stiklestad, Kabelvåg, Svolvær.