homeaboutvarioustop destinationseventsdead or alive, famous norwegianstream, feed
MenuJan Erik Wessel
Jan Erik Wessel


Naturfotografen Jan Erik Wessel er født og bor i Horten. Øygruppen Røst er blitt hans annet hjem.

Jan Erik har etablert et Gallerie på Røst ved siden av Røst Bryggehotell. Galleriet er en renovert egnebu av laftet tømmer og fylt med naturbilder. Galleriet er åpent hele året.

Røst er det alltid noe å ta bilder av, alle lysskiftningene, det skiftende været, soloppganger, solnedganger, og det fantastiske fuglelivet som varer fra april og til langt utpå høsten.

Alle årstidende her er flotte å fotografere, også mørketiden med det fantastiske nordlyset.

VinterfisketRøst foregår fra slutten av januar til påske tider, og da er det et yrende liv med masse små båter og motiver. I 2005 kunne vi telle opptil 550 små sjarker som drev både med line, garn og juksefiske.

Når Jan Erik er på Røst så guider han litt rundt fugleøyene med båten Inger Helen som tar deg med på en fantastisk tur rundt alle fugleøyene. Man kan oppleve nærkontakt av Lunde, Toppskarv, Krykkjer, Lomvi, Teist og ikke minst den mektige Havørna.

Et besøk på sagnomsuste Skomvær fyr, lengst syd i Lofoten må også oppleves. Jan Erik er også engasjert i et lundefuglprosjekt på Hernyken, naboøya til Skomvær fyr.

Jan Erik er jeg med å representerer Røst som turiststed og har bidratt med Røstbilder både på Tørrfiskfestivaler i Italia og i Bergen.