homeaboutvarioustop destinationseventsdead or alive, famous norwegianstream, feed
Menujørgen jørgensen, joergen joergensen
jørgen jørgensen, joegen joergensen


Født i København 1936, grafisk utdannelse fra Gutenberghus, kom til Norge, Oslo 1955 og flyttet til Drammen 1960. Etter mer enn 50 år i grafisk industri ble jeg pensjonert i 2000. Bor på Konnerud og trives bra med det.

Fotografi har vært den hobby som har engasjert meg mest etter jeg fikk mitt første kamera 12 år gammel. Etter så mange år som fotoamatør har det blitt mye erfaring og mange timer på tur med kamera, mange timer i mørkerom og foran datautstyret.

Naturligvis også mye tid sammen med andre amatører, først i Oslo Kameraklubb og i de senere år i Drammen Fotoklubb. Jeg er heldig som har fått jobbe innen grafisk industri hele livet og i tillegg til det har hatt anledning til å være med på pc, photoshop og digitalfoto helt fra starten.

Det har vært mye fotoutstyr gjennom alle disse årene, store opplevelser med f.eks. Rolleiflex til ulike Canon modeller og objektiver til dagens Nikon digitale speilreflekser. Men som alle vet er det ikke utstyret som er avgjørende for gode fotografier, selv med digital kamera og photoshop er det personen bak kameraet som teller.

konnerud

Fotolitteratur har også min store interesse. Det er interessant å se foto tatt av f.eks. Ansel Adams i 1930 årene, i en kvalitet fult på høyde med dagens kvalitet. Det er også interessant å lese om fotografen Gustave Le Gray som i 1855 fant det nødvendig å kombinere to negativer, et eksponert for landskapet og et for himmelen.

I dag heter det manipulering eller HDR. Som mine foto viser så er det et stort motivområde som fanger min interesse, men det er utelukkende basert på mine egne ønsker, uten å ta hensyn til kommersielle vurderinger, en av de store fordele ved å være fotoamatør.

verkselva, verksriver

Andre interesser utover data, fotografi, hjem og familie, er lokalmiljøet og naturopplevelser.